- Keramické těleso tepelného mostu
- Nucený oběh tepelného mostu
- Nucený oběh režonu
- Topné těleso vodní lázně
- Spodní napouštění a vypouštění
- Topné těleso režonu
- Perforované dno
Technická data:
POPIS VÝROBKU (vyhřívané vodni lázně)
- vestavné nebo stolové provedení
- nedělené nebo dělené vany
- kapacita van 2. 3 nebo 4x GN 1/1-200 (GN nejsou součástí dodávky)
- vany tepelně izolovány (nižší spotřeba elektrické energie)
- napouštění vody nádobou nebo přívodem vody v podlaze
- vypouštění vody kohoutem pod vanou nebo do odpadu v podlaze
- ovládací panel s hlavním vypínačem, kontrolkou a termostatem pro regulaci teploty
- teplota uvnitř zakryté vany až + 90 °C
- různé provedení podstavce
- pohyblivý přívod s vidlicí 230 V/50 Hz
- jištění 16 A
- příkon viz tabulka
typ | příkon |
VLZ 111, 100 | 0 7 kW |
VLZ 211, VLC211 | 1.5kW |
VLZ 311, VLC311 | 2.2 kW |
VLZ411, VLC411 | 2.9 kW |
VLZ 200, VLC200 | 1.4 kW |
VLZ 300, VLC300 | 2.1 kW |
VLZ 400, VLC400 | 2.8 kW |
VYHŘÍVANÉ VODNÍ LAZNE - spotřeba elektrické energie
Graf spotřeby elektrické energie VLC 411
Samotný údaj na výrobním štítku o příkonu spotřebiče ještě nevypovídá nic o jeho skutečné spotřebě. Rozhodující je, jestli výrobce při konstrukci spotřebiče tuto okolnost zohledňuje. VYHŘÍVANÉ LÁZNÉ GS TECHNIK jsou tepelně izolovány a výrazně tím Šetří zákazníkovi spotřebu elektrické energie při delším použiti. Z grafu vyplývá, že zatímco k ohřátí vody ve vodní lázní ze 16 °C na 90 °C dojde za hodinu provozu pří spotřebě 1,8 kW, k udržení teploty vody okolo hodnoty 80" C stačilo po dobu dalších sedmí hodin pouze 1,4 kW. Z toho jasně vyplývá přednost zařízení GS a možnosti zákazníka snižovat spotřebu elektrické energie. Zákazník tak může činit především tím. že použije vodu již ohřátou z bojleru a to přesně v doporučeném množství 3 cm a před vložením gastronádob s jídlem má vanu zakrytou buď víky na GN nebo speciálními vlky GS. Další možností je po dosažení maximální teploty snižit nastavení termostatu na cca 75-*-80 °C, což postačuje k udrženi teploty jídla a zároveň přispívá ke sníženi spotřeby elektrické energie. Hodnoty uvedené v grafu byly naměřeny při funkční zkoušce a zaznamenány do Protokolu o funkční zkoušce 47/1 dne 13.9.2012.
Faktory ovlivňující spotřebu elektrické energie
VÝROBCE
- způsob přenosu tepla
- izolace vany
zákazník
- použití horké vody (bojler)
- použití doporučeného množství vody
- zakrytí vany před vložením GN (pří ohřevu vody)
- snížení teploty termostatem na 75 * 80 °C
Standard:
Nestandard:
-
K000003 K000003
-
K000008 K000008
-
K000015 K000015
-
K000029 K000029
-
K000037 K000037
-
K000043 K000043
-
K000045 K000045
-
K000046 K000046
-
K000048 K000048
-
K000050 K000050
https://www.gastrotechnika.cz/vydejni-systemy/vydejni-linky-vyhrivana-zarizeni#sigProId1c7916ebf4