Výdejní linky – vyhřívaná zařízení

  1. Keramické těleso tepelného mostu
  2. Nucený oběh tepelného mostu
  3. Nucený oběh režonu
  4. Topné těleso vodní lázně
  5. Spodní napouštění a vypouštění
  6. Topné těleso režonu
  7. Perforované dno

vydejni linky vyhrivana zarizeni 01

Technická data:

POPIS VÝROBKU (vyhřívané vodni lázně)

  • vestavné nebo stolové provedení
  • nedělené nebo dělené vany
  • kapacita van 2. 3 nebo 4x GN 1/1-200 (GN nejsou součástí dodávky)
  • vany tepelně izolovány (nižší spotřeba elektrické energie)
  • napouštění vody nádobou nebo přívodem vody v podlaze
  • vypouštění vody kohoutem pod vanou nebo do odpadu v podlaze
  • ovládací panel s hlavním vypínačem, kontrolkou a termostatem pro regulaci teploty
  • teplota uvnitř zakryté vany až + 90 °C
  • různé provedení podstavce
  • pohyblivý přívod s vidlicí 230 V/50 Hz
  • jištění 16 A
  • příkon viz tabulka

 

typ  příkon
VLZ 111, 100 0 7 kW
VLZ 211, VLC211 1.5kW
VLZ 311, VLC311 2.2 kW
VLZ411, VLC411 2.9 kW
VLZ 200, VLC200 1.4 kW
VLZ 300, VLC300 2.1 kW
VLZ 400, VLC400 2.8 kW

VYHŘÍVANÉ VODNÍ LAZNE - spotřeba elektrické energie

Graf spotřeby elektrické energie VLC 411

Samotný údaj na výrobním štítku o příkonu spotřebiče ještě nevypovídá nic o jeho skutečné spotřebě. Rozhodující je, jestli výrobce při konstrukci spotřebiče tuto okolnost zohledňuje. VYHŘÍVANÉ LÁZNÉ GS TECHNIK jsou tepelně izolovány a výrazně tím Šetří zákazníkovi spotřebu elektrické energie při delším použiti. Z grafu vyplývá, že zatímco k ohřátí vody ve vodní lázní ze 16 °C na 90 °C dojde za hodinu provozu pří spotřebě 1,8 kW, k udržení teploty vody okolo hodnoty 80" C stačilo po dobu dalších sedmí hodin pouze 1,4 kW. Z toho jasně vyplývá přednost zařízení GS a možnosti zákazníka snižovat spotřebu elektrické energie. Zákazník tak může činit především tím. že použije vodu již ohřátou z bojleru a to přesně v doporučeném množství 3 cm a před vložením gastronádob s jídlem má vanu zakrytou buď víky na GN nebo speciálními vlky GS. Další možností je po dosažení maximální teploty snižit nastavení termostatu na cca 75-*-80 °C, což postačuje k udrženi teploty jídla a zároveň přispívá ke sníženi spotřeby elektrické energie. Hodnoty uvedené v grafu byly naměřeny při funkční zkoušce a zaznamenány do Protokolu o funkční zkoušce 47/1 dne 13.9.2012.

vydejni linky vyhrivana zarizeni el spotreba 02

Faktory ovlivňující spotřebu elektrické energie

VÝROBCE
- způsob přenosu tepla
- izolace vany

zákazník
- použití horké vody (bojler)
- použití doporučeného množství vody
- zakrytí vany před vložením GN (pří ohřevu vody)
- snížení teploty termostatem na 75 * 80 °C

Standard:

Nestandard:

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.
Ok