Konvektomaty

konvektomat_001.jpgTento přístroj pro přípravu jídla, používaný zpravidla ve větších gastroprovozech, je nedocenitelným pomocníkem každého kuchaře.

Snoubí v sobě několik funkcí práce v kuchyni, lze ho tedy charakterizovat především slovy multifunkčnost, rychlost, efektivnost, malá náročnost na prostor, precizní práce, nízká spotřeba energie.
Zkrátka dokonalost v kuchyni.

Konvektomat funguje na bázi horkého vzduchu a horké páry, vyjmenovávání jeho předností působí téměř neskutečně..ale je to tak!
Celá kuchyně se vejde i do jednoho krychlového metru! Umožňuje připravit kompletní menu, zvládá všechny kuchařské technologie a postupy a to mnohdy simultánně – znakem je tedy jednoznačně vysoká efektivita, pracovní i energetická.

Tento moderní způsob přípravy pokrmů nahrazuje tradiční technologie používající k přípravě varné kotle, smažící pánve či pece a sporáky.

Technické parametry:
- Scroller – otočné tlačítko, kterým velmi jednoduše ovládáte funkce konvektomatu. Scroller vás vede abecedně-číselným displejem a je schopen předem vyloučit špatné nastavení při přípravě pokrmů. Scroller je přesný, reguluje tepelná čidla, časovače, informační okruhy. Výsledkem jsou teploty s přesností jednoho stupně, doba přípravy pokrmů s přesností jedné minuty, klima při přípravě pokrmu adekvátní výsledku.
- Autoclima – jedná se o kontrolní systém, který za Vás pohlídá, aby v přístroji bylo ideální konstantní prostředí pro přípravu pokrmů. Podle nastaveného způsobu přípravy pokrmů automaticky kontroluje teplotu a procento vlhkosti.
- 100 programů – pro často užívané recepty možnost uložení do vlastního archivu, vytvoříte tak osobní receptář uživatele. Možnost vložit až 100 programů s 9 fázemi.
- 100 předvolených receptů – recepty  a používané technologie uložené v paměti výrobku
- Vícebodové čidlo vedené do středu – záruka vždy dokonale připraveného pokrmu.
- Tlačítko Plus – pouze jedno tlačítko, mnoho způsobů přípravy – jediné tlačítko umožňuje přístup k sérii užitečných funkcí během pečení. Umožňuje volbu stupně dokončení pokrmu, uchování teploty při vhodné vlhkosti
- Mytí – mytí přístroje automaticky a mimo dobu provozu. Šetří čas, náklady a energii.
- Haccp – správa receptů. Trouba se stává interaktivní. Po připojení k počítači lze programovat dálkově
- Energetická úspornost – energie plně využita, bez rizika plýtvání, vynaložená energie je efektivní.

Funkce při přípravě pokrmů:
Vaření
Horký vzduch
Pára
Kombinovaný režim
Příprava pokrmů v páře, při nízké teplotě, pomalá příprava pokrmů
Pologril – gril na kuře
Konvekční příprava pokrmů – tradiční, na grilu, na rožni, pro chléb a cukrářské výrobky připravované každý den
Systém Banqueting a Catering – ohřátí na správnou teplotu a dokončení
Manuální obsluha v případě potřeby
Teplota až 250°C